S. Wiktoria Kulikowska
S. Wiktoria Kulikowska ze Zgromadzenia Sióstr Antoninek. Jest kucharką w domu generalnym w Wieluniu. Chętnie gotuje i z radością podejmuje gości, którzy odwiedzają dom zakonny.
Składniki:
słoiczek selera konserwowego, puszka kukurydzy, puszka ananasa, surowa marchewka, 2 średnie pory, puszka czerwonej fasoli, 5 jajek, słoiczek majonezu
Wykonanie:
Odsączyć seler, kukurydzę i fasolę. Ananasa pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Białe części pora sparzyć gorącą wodą i pokroić. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce. W szklanej salaterce układać warstwami: seler, kukurydzę, ananasa, marchewkę, por, fasolę oraz jajka, a na wierzch wyłożyć cały majonez.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu