Składniki:
• 4 filety z kurczaka (ok. 150 g każdy)
• 4 plastry szynki
• 100 g tartego sera cheddar
• 2 jajka
• 1 łyżka mąki
• 1 szklanki bułki tartej
• 2 łyżki masła klarowanego
• 2 łyżki oleju
Wykonanie:
Filety przekroić wzdłuż zgrubienia i utworzyć kieszeń. Wewnątrz każdej porcji umieścić plaster szynki. Posypać tartym serem cheddar i ścisnąć mocno do zamknięcia.
Każdą porcję oprószyć mąką i zanurzyć w jajku. Przyprawić solą i pieprzem i obtoczyć w bułce tartej. W rondlu rozgrzać olej, stopić masło i delikatnie obrumienić kotlecik na złoty kolor z obu stron.
Piec w piekarniku ok. 25 min.
Pomóż w rozwoju naszego portalu