Składniki:
• 2-3 filety z kurczaka
• 1 szklanka przecieru pomidorowego (ma być lejący, więc jeśli trzeba, rozcieńczyć wodą)
• 1 duża czerwona papryka
• przyprawa chińska
• przyprawa curry
• 1 białko
• 2 łyżki śmietany
• mąka ziemniaczana
Wykonanie:
Filety z kurczaka podzielić na porcje i posypać chińską przyprawą. Pozostawić na 20 minut. Kawałki kurczaka maczać w białku, obtoczyć w mące ziemniaczanej, zrumienić z obu stron, a później dusić w naczyniu ok. 15 min. Dodać przecier pomidorowy i jeszcze trochę dusić. Paprykę pokroić w paski, posypać przyprawą curry, wymieszać ze śmietaną. Tak przyprawioną paprykę układać na kawałkach kurczaka i jeszcze trochę dusić, już nie przewracając. Na półmisku układać kurczaka z sosem na wierzchu.
Pomóż w rozwoju naszego portalu